De Oosters Korthaar

De Oosters Korthaar is erg mensgericht, in de regel niet eenkennig en wil graag zijn baasje plezieren. Apporteren is dan ook een van de spelletjes die ze gemakkelijk valt aan te leren, velen doen het al uit zichzelf.

Verveling is ze onbekend, ze kunnen zichzelf prima vermaken maar hebben daar bij voorkeur wel een kattemaatje bij nodig. Zeker indien de eigenaar veel uithuizig is, is het aan te raden, zo niet noodzakelijk, een tweede kat erbij te hebben. Nu zal dit meestal niet zoveel problemen opleveren want dit ras staat erom bekend verslavend te zijn. Waar er één is, volgen er vaak meerderen, zo is menig fokker begonnen… Natuurlijk hoeft dit niet perse een kat van het Oosterse type te zijn alhoewel een wat actiever ras (of rasloze kat) in de regel wel de voorkeur geniet.

De Oosterse kat is dol op knuffelen, het zijn echte schouderhangers en schootliggers, oftewel kleefmuizen. Als ze de kans krijgen slapen ze graag in bed, liggen de hele avond op schoot en bemoeien zich overal mee. Het zijn soms net kleine kinderen, je leert dan ook heel wat trucjes! Deurkrukken rechtop zetten, kinderslot op keukenkastjes, het zijn enkele zaken waarmee een Oosterlingeneigenaar te maken kan krijgen. Dit zijn echter dingen die de meesten graag over hebben voor het mogen samenleven met zo’n fantastische kat. Het is echt een kat van superlatieven, ze zijn alles waar ‘te’ voor staat. Is dat in de regel niet zo goed, bij deze katten juist wel.